Man Cave

Man Cave

Een mancave (of man cave) is een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden (zoals poker spelen of sport kijken) kunnen beoefenen. Vaak is het een zolderkamer of garage, die helemaal naar hun smaak is ingericht. Het is een term die vooral in Angelsaksische landen als de USA, Australië en Nieuw-Zeeland gebruik wordt maar die steeds meer in Nederland en België te horen is.

Bij Arcade Games kan u terecht voor Arcadekasten met de vetste retro games en unieke virtual pinball machines.
Bekijk Alle Arcadekasten    De goedkoopste in de Benelux!

Inrichting

Er zijn twee soorten mancaves te onderscheiden, een hobbyruimte en een ontspanningsruimte. In de eerste draait het allemaal om hobby's als modelbouw, modelspoor of elektronica waarbij de ruimte een rommelige uitstraling heeft en vol losse onderdelen ligt. Vaak tot ongenoegen van de vrouw of vriendin. Echter voor de man in kwestie ligt alles op de juiste plek en kan hij alles ook direct vinden.

In de tweede variant gaat het om een ruimte die – vaak tot in details – is omgebouwd ter ontspanning en vermaak. Denk hierbij aan een arcadefanaat die een speelhal heeft nagebouwd met professionele arcade cabinets, flipperkasten, kassa en bar. Of een sportfan die zijn mancave helemaal in de stijl van zijn favoriete club heeft ingericht om vanaf een kleine, zelfgebouwde tribune met vrienden naar wedstrijden op een groot scherm te kijken.

Arcade Cabinets

Super tevreden over de arcade 32inch. Alle games die ik vroeger als kind speelde staan erop. Heel vriendelijk, mooi geleverd zoals afsproken en heel goeie uitleg gehad van bediening. Top!

Ruben VandeRiviere

Bekijk alle beoordelingen