The King of Fighters

The King of Fighters

The King of Fighters is een serie vechtspellen (ook Beat'em up genoemd) gemaakt door de Japanse gameontwikkelaar SNK. Het eerste deel kwam uit in 1994.

De serie is een cross-over van andere SNK spellen, hoofdzakelijk Fatal Fury en Art of Fighting. Er komen ook andere personages in voor van onder andere Ikari Warriors en Psycho Soldier. Ook zit er een groot aantal volledig nieuwe personages in.

Deze serie is enorm populair in Japan, waar elk deel van de hoofdserie uitkwam in de arcadehal (op het Neo-Geo MVS systeem). Thuisversies werden uitgebracht op de Neo-Geo, Sega Saturn, Dreamcast, PlayStation, PlayStation 2 en verschillende andere consoles.

The King of Fighters was het eerste spel waar men 3-tegen-3 vechtte; in plaats van één vechter kon men er drie kiezen, en kreeg men ook telkens drie tegenstanders. Zodra één vechter verslaan was, begon de volgende aan het gevecht in zijn plaats. Dit veranderde in The King of Fighters 2003, vanaf dan kon men tijdens het gevecht al van vechter verwisselen.