Ninja

Ninja

Teenage Mutant Ninja Turtles is een arcadespel geproduceerd door Konami in 1989. Het is een scrolling vechtspel gebaseerd op de strips en eerste animatieserie van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Net als bij veel andere Turtles merchandising werd de naam veranderd naar Teenage Mutant Hero Turtles in Engeland.

De speler kan op elk moment wisselen tussen de vier Turtles: Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael. In het spel is het uiteindelijk doel om April O'Neil en Splinter te redden van Shredder.

Naast dat het spel uitkwam als arcadespel, werd het alter ook uitgegeven voor onder andere de NES. Deze versie verschilt in een paar opzichten van het arcadespel.

De speler kiest uit een van de vier Ninja Turtles: Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael. Na Shredder ontvoert de Turtles 'vriend April O'Neil en hun mentor Splinter, moeten ze zetten de achtervolging in, slaan hun kameraden, en versla het kwaad Shredder. Maximaal vier spelers (twee in sommige versies) kan de controle van een van de Turtles. Donatello heeft langzamer aanvallen, maar een groter bereik, Michelangelo en Raphael hebben een snellere aanval, maar een korter bereik, en Leonardo is een goed afgeronde Schildpad met gemiddeld bereik en de snelheid.

De acht-weg joystick regelt de bewegingen van de schildpad, de sprong knop maakt springen hen en de aanval knop maakt ze te raken in de voorkant met gebruik van hun wapen. Daarnaast sommige combinaties mogelijk. The Turtles kan gooien Foot soldaten overhead, en door te drukken op de sprong en de aanval knoppen, een speciale aanval wordt uitgevoerd. Raphael rolt over de grond en eindigt met een trap, terwijl de andere Schildpadden doen een ingrijpende sprong aanval met hun wapens. Schildpadden kunnen ook springen van de muur in bepaalde gebieden. Vijanden kunnen sneller worden verslagen door dichtslaande ze in muren of vaste voorwerpen. Veel objecten, zoals pylonen, parkeermeters, brandkranen en exploderende olievaten kunnen worden getroffen of beschadigd met aanvallen om te helpen verslaan vijanden in de buurt. In de Attract Mode, het spel toonde het eerste deel van de cartoon opening, samen met een deel van de Teenage Mutant Ninja Turtles theme song.

Het merendeel van de vijanden van de Turtles moet naar de Foot Soldiers. Ze dragen een verschillend gekleurde uniform, afhankelijk van welk wapen ze hebben. De paarse geklede Foot Soldiers hebben ook de mogelijkheid om de Turtles te houden van achteren, het aftappen van hun gezondheid en deze open te laten om aan te vallen door de andere Foot soldaten. De bazen in het spel omvat Bebop en Rocksteady (individueel en samen), Baxter Stockman, Granitor, General Traag, Krang en Shredder zelf.