Metal Slug

Metal Slug

Metal Slug is een Lopen en schieten video game, ontwikkeld door Nazca Corporation en gepubliceerd door SNK. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 1996.

De gameplay is erg eenvoudig, de speler (s) moet voortdurend schieten op een voortdurende stroom van vijanden om het einde van elk level te bereiken. Op dit punt, de speler confronteert een baas, die meestal aanzienlijk groter en taaier dan gewone vijanden. Op de weg door elk level, kan de speler talloze wapen upgrades en "Metal Slug" tanks. De tank staat bekend als de SV-001 (SV staat voor Super Vehicle), die niet alleen verhoogt de speler overtreding, maar aanzienlijk bijdraagt ​​aan hun verdediging.

Naast fotograferen, kan de speler ook uitvoeren melee aanvallen met behulp van een mes en / of schoppen. De speler is niet alleen sterven door in contact te komen met vijanden, en navenant veel van de vijandelijke troepen hebben ook melee aanvallen. Een groot deel van het landschap van de game is ook vernietigbaar, en af ​​en toe, dit openbaart extra items of power-ups, hoewel de meeste van de tijd gewoon resulteert in collateral damage.

In de loop van een level, de speler tegenkomt ook krijgsgevangenen, die, als bevrijd, bieden de speler bonussen in de vorm van willekeurige items of wapens. Aan het einde van elk level, ontvangt de speler een score bonus op basis van het aantal vrijgelaten krijgsgevangenen. Als de speler sterft vóór het einde van het level, zal het opname van de vrijgekomen krijgsgevangenen terug naar nul.

Er zijn in totaal zes niveaus, op plaatsen zoals bossen, garnizoen steden, besneeuwde berg valleien, canyons, en militaire bases.