Mario Bros

Mario Bros

Mario Bros is voorzien van twee loodgieters, Mario en Luigi, die naar de riolen van New York te onderzoeken na vreemde wezens zijn verschenen daar beneden. [5] Het doel van het spel is om alle vijanden te verslaan in elke fase. De mechanica van Mario Bros slechts betrekking hebben op rennen en springen. In tegenstelling tot de toekomstige Mario-spellen, kunnen spelers niet springen op vijanden en squash hen, tenzij ze werden al is ingeschakeld op hun rug. Elke fase is een reeks platforms met vier pijpen aan elke hoek van het scherm (in de oude versie samen met een object, een "POW" blok in het midden). Weerszijden van elke fase voorzien van een mechanisme waarmee de speler buiten het scherm naar links en rechts en vice versa voorkomen.

De speler krijgt punten door het verslaan van meerdere vijanden achter elkaar en kan deelnemen aan een bonusronde om meer punten te verdienen. Vijanden worden verslagen door schoppen ze over als ze eenmaal zijn omgedraaid op hun rug. Dit wordt bereikt door op het platform de vijand is direct onder hen. Als de speler mogelijk maakt te veel tijd door te geven na het doen van dit, zal de vijand back flip zich over, het veranderen van kleur en de toenemende snelheid. Elke fase heeft een bepaald aantal vijanden, met de laatste vijand onmiddellijk veranderen van kleur en verhoging van de snelheid op maximum. Er zijn drie vijanden met al: de Shellcreeper, die eenvoudig loopt rond, de Sidestepper, die vereist dat twee hits aan flip-over, en de Fighter Vlieg, die beweegt door te springen en kan alleen worden omgedraaid wanneer het aanraken van een platform. Spelers kunnen ook gebruik maken van de hierboven genoemde "POW" blok, die elke vijand het aanraken van een platform of de vloer als een speler raakt het van onderen klapt. Dit item kan worden gebruikt drie keer voordat het verdwijnt. Munten verschijnen wanneer vijanden verslagen en mogen worden verzameld voor bonuspunten.

Naarmate het spel vordert, worden elementen toegevoegd aan de moeilijkheid vergroten. Vuurballen ofwel stuiteren over het scherm of de reizen die rechtstreeks van de ene kant naar de andere, en Slipices kan bevriezen platforms, waardoor Mario en Luigi te slippen. Bovendien ijspegels beginnen te vormen onder de platforms en losse vallen. Bonus rondes geven de spelers de kans om extra punten te scoren door het verzamelen van munten zonder dat te maken met vijanden, de "POW" block regenereert zichzelf op elk van deze schermen.