Galaga3

Galaga3

Gaplus is een vaste shooter arcade spel dat werd door Namco uitgebracht in 1984. Een modificatie kit werd later verdeeld dat veranderde de titel scherm naar Galaga 3.

Gaplus is een vervolg op Galaga en heeft vergelijkbare gameplay. De speler bestuurt een ruimteschip, die nu kan verticaal bewegen (beperkt tot halverwege het scherm) als horizontaal, en schiet op zwermen van inkomende insect-achtige aliens die vliegen in formatie boven en klap naar beneden om het bombarderen in een kamikaze- willen duiken. In dit vervolg, het level begint dan als de speler wordt gedood voordat alle vijanden komen inch Als alle vijanden worden vernietigd, de speler gaat door naar het volgende niveau. Door het verkrijgen van bepaalde power-ups, is het mogelijk om te schieten 60 kogels per scherm, de meest eventuele Galaga gerelateerde spel heeft.

Het spel onderscheidt zich van zijn voorganger op verschillende manieren:

Door schieten op een vallende ster die af en toe verschijnt, kan de speler een schip te krijgen met nieuwe graphics die drie schoten kunnen hebben op het scherm in plaats van twee. Hierna zal het schieten van de ster een speciale vlag blijken uit de Namco spel Rally-X, dat een extra leven toekent wanneer verzameld. Een soortgelijke "triple" schip zou verschijnen in Galaga '88.

Op bepaalde niveaus (aangeduid als parsec in het spel), de beweging van de starfield omkeert. Dit gaat gepaard met vijanden aanvallen in golven, het verlaten van het speelveld zo niet neergeschoten. Daarna wordt een kleine kracht in formatie als in een normale fase.

De uitdagende levels zijn anders dan die in Galaga. Vijanden worden jongleren door te schieten, elke hit langzaam spelling uit (in volgorde naarmate het spel vordert) "Bonus", "Gaplus", "Double", "Triple", "Good!", "Lucky", "Bye Bye" , en "uitbreiden", schoten die vijanden te raken na het woord is gespeld elke award een extra 200 punten. Het is het meest effectief om de rode en blauwe power-ups te gebruiken om herhaaldelijk getroffen zijn.

Een aantal uitdagende etappes hebben een extra bonus toegekend nadat het woord is gespeld en de bonus berekend. Bijvoorbeeld, op een uitdagende stage waar "Gaplus" wordt gespeld, wordt de speler de opdracht om het vuur te drukken voor een extra bonus, de prijs is tussen de 10.000 en 50.000 punten in veelvouden van 10.000. Op het niveau waar "Lucky" is gespeld, wordt een bonus schip stuk toegekend, aan de "Bye Bye" niveau, een bonus schip stuk is weggenomen.

De "Boss Galaga" van Galaga keert terug als de koningin Gaplus, een enkele vijand die zit aan de bovenkant van de vreemdeling formatie. Het draagt ​​typisch een item dat kan worden verkregen wanneer het wordt vernietigd voor het verlaten van het scherm. Een type item is een reeks schip upgrades genaamd "Blaster Heads", die zijn als volgt: de rode Phalanx vangt vijanden met een trekstraal waar iedereen biedt nog een schot, de blauwe Hyper geeft een bredere en snellere shots, een verbeterde versie van de "dubbele" schip van Galaga, de groene Cyclone vangt vijanden in een trekstraal die vervolgens kan worden geschoten voor bonuspunten, de paarse olifant is tijdelijk en vertraagt ​​alle vijanden neer, maar niet hun kogels, de grijze Sidewinder kunt u direct naar uw schoten links en rechts als ze bewegen, en ten slotte, de zeldzame gele Stardust is tijdelijk en verandert vijandelijke kogels in onschadelijke sterren. Al deze powerups kunnen worden gestapeld bovenop elkaar aanzienlijke verhoging van de speler maximum vuurkracht. Als de koningin niet over een van deze power-ups, kunnen ze in plaats dragen een van de drie onderdelen om het schip van de speler. Wanneer verkregen, worden deze onderdelen geplaatst in de rechterbenedenhoek van het scherm; een extra leven wordt toegekend wanneer alle drie zijn verzameld.

Gaplus kan gespeeld worden door een enkele speler of door twee spelers beurten. De fabrieksinstellingen begint de speler uit met drie levens, een bonus leven op 30.000 punten, 70.000 punten, en elke 70.000 daarna op de makkelijkste niveau van spelen. Deze instellingen kunnen worden gewijzigd via DIP-schakelaars op het moederbord van het spel.