Frogger

Frogger

Frogger is een arcadespel uitgebracht in 1981. Het spel is ontwikkeld door Konami en uitgebracht door Sega/Gremlin.

Doel van het spel is om een kikker te helpen de overkant van het level te halen. Het level zelf bestaat uit twee helften, gescheiden door een strook. In de eerste helft moet de kikker een weg oversteken door auto’s te ontwijken. In de tweede helft moet hij een rivier oversteken door op voorwerpen die op het water drijven te springen.

Elke speler begint met drie levens. Het level wordt van bovenaf gezien. Het level is tevens zo gemaakt dat het in zijn geheel zichtbaar is, en er geen stukken aanvankelijk buiten beeld zijn en pas later tevoorschijn komen. De speler begint met de kikker onderaan het scherm. De voertuigen op de weg en voorwerpen in de rivier bewegen zich meestal horizontaal, terwijl de kikker verticaal het level doorkruist. Helemaal bovenaan het level zijn vijf plaatsen waar de kikker aan land kan gaan om het level te beëindigen. Doel is om in elk van deze vijf plaatsen 1 kikker te krijgen. Als dat lukt, gaat het spel door naar een tweede, lastiger, level.

De levels in het spel zijn voorzien van een tijdlimiet.

Op de weghelft van het level is het doel enkel om te zorgen dat de kikker niet wordt geraakt door een auto. In de rivier zijn er meer gevaren. Zo kan de kikker op een schildpad springen, maar moet deze wel verlaten voor deze onder duikt. Tevens zwemmen er in de rivier krokodillen en otters, en lopen er op de tussenstrook soms slangen.