Double Dragon

Double Dragon

Double Dragon is een 1987 beat 'em up ontwikkeld door Technos Japan en verspreid in Noord-Amerika en Europa door Taito Corporation. Het spel is een spirituele en technologische opvolger van 'eerder beat' em up Technos, Nekketsu Koha Kunio-kun (buiten Japan uitgebracht door Taito als Renegade), maar introduceerde een aantal toevoegingen, zoals twee-speler coöperatieve gameplay en de mogelijkheid om zich te wapenen met een vijand wapen na te ontwapenen. Double Dragon wordt beschouwd als een van de eerste succesvolle voorbeelden van het genre, wat resulteert in de oprichting van twee arcade sequels en spin-offs een aantal, en bij de totstandkoming andere bedrijven in het creëren van hun eigen beat'em ups.

Startpagina versies van het spel uitgebracht voor de Nintendo Entertainment System, Sega Master System, Atari 2600, Atari 7800, Atari ST, Amiga, Commodore 64, Game Boy, Genesis / Mega Drive en Atari Lynx, onder andere platforms tijdens de hoogte van de serie van populariteit. Een remake getiteld Double Dragon Advance werd uitgebracht voor de Game Boy Advance in 2003. De NES-versie werd opnieuw uitgebracht voor de Virtual Console van de Wii in Noord-Amerika op 28 april 2008 om een bedrag van 500 Wii Points. [3] Nintendo bracht ook de Game Boy-versie op de Nintendo 3DS Virtual Console in 2011.

Een andere remake werd uitgebracht voor de iOS mobiele apparaten in 2011, die is voorzien van gloednieuwe gameplay, sprites en animaties en muziek. Een nieuwe Double Dragon titel, Double Dragon Neon, werd uitgebracht in 2012 voor Xbox Live Arcade en PlayStation Network, en wordt beschouwd als een reboot van de serie.