Arkanoid

Arkanoid

Net als het spel Breakout, de speler bestuurt de "Vaus", een ruimte schip dat fungeert als het spel "paddle", die een bal voorkomt het vallen van het speelveld, in een poging om het te stuiteren tegen een aantal bouwstenen. De bal het vinden van een baksteen zorgt ervoor dat de steen te verdwijnen. Wanneer alle stenen zijn verdwenen, de speler gaat naar het volgende niveau, waar een ander patroon van bakstenen wordt weergegeven. Er zijn een aantal varianten (stenen die moeten worden getroffen meerdere keren, vliegende vijandelijke schepen, enz.) en power-up capsules om de Vaus verbeteren (uitbreiding van het Vaus, vermenigvuldigt u het aantal ballen, rust een laserkanon, breek direct naar het volgende niveau, enz.), maar de gameplay blijft hetzelfde.

Op ronde 33, de laatste fase, zal de speler nemen baas van het spel, "DOH", een hoofd lijkt op moai. Zodra een speler rond 33 bereikt, moet hij DOH verslaan met zijn resterende extra levens, omdat er geen verder in de laatste ronde.

Het spel opent met een monoloog geeft daarbij aan:

"THE TIME AND ERA OF THIS STORY IS UNKNOWN. AFTER THE MOTHERSHIP "ARKANOID" WAS DESTROYED, A SPACECRAFT "VAUS" SCRAMBLED AWAY FROM IT. BUT ONLY TO BE TRAPPED IN SPACE WARPED BY SOMEONE........"

Een tweede monoloog is aan het eind van het spel, na het vernietigen van de "dimensie-controlerende fort" dat eruit ziet als een rode draad-frame Moai.

DIMENSION-CONTROLLING FORT "DOH" HAS NOW BEEN DEMOLISHED, AND TIME STARTED FLOWING REVERSELY. "VAUS" MANAGED TO ESCAPE FROM THE DISTORTED SPACE. BUT THE REAL VOYAGE OF "ARKANOID" IN THE GALAXY HAS ONLY STARTED......"